Turşular

Turşu Tarifi

Lahana Turşusu

Lahana turşusu tarifi nasıl yapılır? Lahana turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile lahana turşusunun yapılışını İsmi hanımın gönderdiği resimli tarif de bulabilirsiniz. Sizde benim gibi yemeklerin yanında turşu yemekten hoşlanıyorsanız bu lahana turşu tarifini deneyebilirsiniz. Yarım kilo lahana 1 Tane limon 1 Çay bardağı sirke 7-8 Tane sarımsak 1 Yemek kaşığı salamura tuz Lahana turşusu için seçtiğiniz lahanayı temizlenip yıkandıktan sonra 1,5 litrelik kavanoza sığacak şekilde kestikten sonra aralarına sarımsak koyarak kavanozun içerisine yerleştirin. Lahanaların üzerine 1 çay bardağı sirke, 1 limonun suyu, 1 kaşık salamura tuzu, boş kalan kısım ise su doldurulup kavanozun kapağı kapatılır. Lahana turşusu 15 gün sonra yemeğe hazırdır (tüketmek için açtığınızda turşunun tadı tuzlu gelirse turşunun suyunu alıp yerine sade su koyabilirsiniz. Ayrıca tuz az gelirse biraz salamura tuz ilave edebilirsiniz.) Afiyet olsun

Yağlı Karışık Biber Turşusu

Yağlı Karışık Biber Turşusu Tarifi nasıl yapılır? Yağlı Karışık Biber Turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile Yağlı Karışık Biber Turşusu yapılışını İsmi hanımın gönderdiği tarifte bulabilirsiniz. Kış mevsiminde evde yapılan turşuları tüketmek çok faydalı. Yağlı Karışık Biber Turşusunu siz de yaparak ailenizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. 2 kg kırmızı biber 1,5 kg çarliston biber 1,5 su bardağı sirke 1 su bardağı sıvı yağ 2 baş sarımsak 5 yemek kaşığı tuz Turşu fermente bir yiyecek olduğu için bakteri açısından zengindir. Bu bakteriler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyorlar, buda güçlü bir bağırsak florası yani güçlü bir bağışıklık sistemi demektir.  Turşu yemeyi seven bir toplumuz, yemeklerimizin yanında veya meze olarak tükettiğimiz turşu çeşidi bolcadır. Turşunun yararlarını saymakla bitiremeyiz. Bunun için sayfamızda yayınlanan yazıları okumanızı tavsiye ederim.  Şimdi gelelim Yağlı Karışık Biber Turşusunun yapımına. Yalnız baştan söyleyeyim, parmaklarınızı yiyebilirsiniz çünkü Yağlı Karışık Biber Turşusu çok lezzetli oluyor.  Öncelikle Yağlı Karışık Biber Turşusu için aldığımız biberleri güzelce yıkayıp doğrayalım. Bir tencerenin içerisine sıvı yağ, sirke ve tuzumuzu koyarak karıştıralım. Daha önceden doğramış olduğumuz biberleri tenceremize ekleyelim, ayıklayıp doğradığımız sarımsakları da ilave edelim. Hepsini birden güzelce bir harmanlayalım ve 3-4 dakika pişirerek malzemelerin biraz yumuşamasını sağlayalım. Hazırladığımız yağlı karışık biberlerimizi sıcak sıcak turşu kavanozlarımıza dolduralım ve kapakları yere bakacak şekilde ters çevirip beklemeye bırakalım. En önemli noktalardan biri de turşuyu hazırladıktan sonra ağzını sıkıca kapatmak.  3 - 4 gün sonra Yağlı Karışık Biber Turşumuz hazır olacak. Ben biber turşusunu çok seviyorum. Pizzalar üzerine koyduğumuzda veya sandviçde tadı inanılmaz yükseltiyor. Arada biber bittiğinde yemeklere de atabilirsiniz, bambaşka bir lezzet katıyor. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Yağlı Sivri Biber Turşusu

Yağlı Sivri Biber Turşusu Tarifi nasıl yapılır? Yağlı Sivri Biber Turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile Yağlı Sivri Biber Turşusu yapılışını İsmi hanımın gönderdiği tarifte bulabilirsiniz. Kışa hazırlık için Yağlı Sivri Biber Turşusunu kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. 1 kg sivri biber 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı sıvı yağ 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz Turşu ve turşu suyu magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır. Bu nedenle tariflerimizden yola çıkarak evinizde kolayca çeşitli turşular yapabilirsiniz. Yağlı Sivri Biber Turşusu yapmak için öncelikle sivri biberlerimizi güzelce yıkayıp saplarını keserek hazırlayalım. Derin bir tencere içerisine zeytin yağımızı, sirke ve tuzumuzu koyarak iyice karıştıralım. Tenceremizin içerisindeki tuz eriyince temizleyip hazırladığımız biberlerimizi ilave edelim. 3 - 4 dakika pişirerek sivri biberlerimizin biraz yumuşamasını sağlayalım . Daha sonra 1 baş sarımsağı soyup doğrayarak yumuşayan sivri biberlerimize ilave edelim. Yağlı Sivri Biber Turşumuzun son adımı için sıcak sıcak turşu kavanozlarımıza yağlı sivri biberlerimizi dolduralım ve kapakları yere bakacak şekilde ters çevirip beklemeye bırakalım. 3 - 4 gün sonra Yağlı Sivri Biber Turşumuz hazır olacak. Ben hemen hemen her akşam sofraya getiriyorum ve ailecek afiyetle yiyoruz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Biber Turşusu

Biber turşusu tarifi nasıl yapılır? Biber turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile biber turşusunun yapılışını İsmi hanımın gönderdiği resimli tarif de bulabilirsiniz. Yemeklerin yanında turşu yemekten keyif alıyorsanız kısa zamanda yapabileceğiniz biber turşusu tarifini deneyebilirsiniz. Yarım kilo yeşil biber 1 tane limon 1 çay bardağı sirke 7- 8 tane sarımsak 1 yemek kaşığı salamura tuz Biber turşusu yapımı için 1,5 litrelik kavanoza biberler aralarında sarımsak olacak şekilde yerleştirilir. Biberlerin üzerine 1 çay bardağı sirke, 1 limonun suyu, 1 kaşık salamura tuzu, boş kalan kısım ise su ile doldurulur. Kavanozun kapağı güzelce sıkıştırılır ve 2 hafta sonra yemeğe hazır hale gelir.(Tüketmek için açtığınızda turşunun tadı tuzlu gelirse suyunu alıp sade su koyabilirsiniz. Tuzu az gelirse biraz salamura tuz ilave edebilirsiniz.) Afiyet olsun.

Havuç Turşusu

Havuç turşusu tarifi nasıl yapılır? Havuç turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile havuç turşusunun yapılışını İsmi hanımın gönderdiği resimli tarif de bulabilirsiniz. Havuç, A ve C vitamini bakımından zengin bir sebzedir. Havuca rengini veren karoten ise etkili bir antioksidandır. Havucun yararları saymakla bitmez. Bu yararlı sebzeden her mevsim yararlanmak isterseniz tarifte anlatıldığı gibi kolaylıkla havuç turşusunu yapabilirsiniz 0,5 kg havuç 1 tane limon 1 çay bardağı sirke 7- 8 tane sarımsak 1 yemek kaşığı salamura tuz 1 çay bardağı sirke Havuç turşusunu yapmak için ilk önce havuçlar temizlenip yıkandıktan sonra 1,5 litrelik kavanoza sığacak şekilde kesilir. Kesilen havuçlar kavanozun aralarına sarımsak konularak yerleştirilir. Kavanozun üzerine 1 çay bardağı sirke, 1 limonun suyu, 1 kaşık salamura tuzu, boş kalan yer su ile kavanoz doldurulur. Havuç turşusu 2 hafta sonra yemeğe hazırdır. ( Tüketmek için açtığınızda tuzlu gelirse suyunu alıp sade su ekleyebilirsiniz. Tuz oranı az gelirse biraz salamura tuz ilave edebilirsiniz.) Afiyet olsun.

Pratik Sebze Turşusu

Pratik çözüm önerilerinden çıkan sebze turşusu; kalan sebzelerinizi ziyan olmaması için damak tadınıza uyacağını düşündüğüm bir tarif paylaşıyorum sizlerle. Aynı yöntemle karnabahar, lahana gibi kış sebzeleriyle de deneyebilirsiniz. Malzemeler: •    1 adet havuç•    1 adet kabak•    1 adet patlıcan•    1 adet renkli çarliston biber•    1 su bardağı zeytinyağı•    3-4 diş sarımsak•    2 adet limon suyu•    2 yemek kaşığı sirke•    Tuz, tane karabiber•    Birkaç dal dereotu Yapılışı: 1.    Sarımsakları temizleyip, birkaç dal dereotunu ince doğrayın.2.    Ardından sarımsak, dereotu, tuz, tane karabiber ve zeytinyağından bir sos hazırlayın.3.    Sebzeleri yıkadıktan sonra 1 cm kalınlığında doğrayın ve kaynar suyun içine limon suyu dökün ve sebzeleri diri olarak haşlayın.4.    Ardından zeytinyağlı sosu ilave edin karıştırın.5.    Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ara ara karıştırın.6.    Ardından buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın. Afiyet Olsun.

Turşu Kavurması

Doğu Karadeniz de çok sık tüketilen lezzetli bir aparatiftir. Karadenizde Turşu Kavurması, muhlama ve mısır ekmeğiyle birlikte güzel bir sıcak başlangıç olarak sofraları süsler. Malzemeler: •    1 kavanoz fasulye tursusu•    2 adet domates•    1adet büyük boy soğan•    3 çorba kasığı sıvıyağ•    Tuz Yapılışı: 1.    Tursu tel bir süzgece alınır ve suyu süzülür daha sonra yoğrularak fasulye tiftiklenir ve suyu iyice çıkması için avucumuzda sıkılarak süzgeçte bekletilir.2.    Soğan julyen bir şekilde doğranır ve sıvıyağ eklenen tavada kavrulur.3.    Domates kabukları soyularak kup şeklinde doğranır ve kavrulan soğanlara eklenir.4.    Daha sonra tiftiklenmiş ve suyu iyice sıkılmış fasulye tursusu ve tuz  tavaya eklenir.5.    15 dakika kadar kavrulur ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet Olsun. Not: Taze turşunuz yoksa eğer, taze fasulyeyi suda haşlayıp da yapabilirsiniz.    

Brokoli Turşusu

Brokoli Turşusu tarifi nasıl yapılır? Brokoli Turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile Brokoli Turşusu yapılışını İsmi hanımın gönderdiği tarifte bulabilirsiniz. Son derece yararlı bir sebze olan brokolinin, tarifimiz yardımı ile turşusunu yaparak kışı sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. 1 kilo brokoli 1 su bardağı sirke 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı kaya tuzu 7 adet sarımsak 1 adet limon Brokoli Turşusu yapmak için ilk olarak brokoliler 2 dakika kadar kaynayan suda haşlanır. Haşlanan brokoliler, aralarına sarımsak ve limon konularak kavanoza doldurulur. Sirke, kaya tuzu ve su ile doldurularak ağzı kapatılır. 10 gün sonra yemeğe hazırdır. Afiyet olsun. 

Domates Turşusu

Sirke, tuz ve renk renk sebzenin buluşmasıyla ortaya çıkan bu nefis tat, iştah kabartan özelliği ile damak tadına düşkün olanların sofrasında başköşeyi kimseye kaptırmıyor. Şimdi sırada yeşil domates turşusu var işte tarifi; Malzemeler: •    2 kg. yeşil domates •    10 tane karabiber •    2 baş sarımsak •    1 su bardağı iri tuz •    2 şişe üzüm sirkesi Yapılışı: 1.    Domatesleri yıkayın ve kurulayın.2.    Her domatesleri isterseniz dörde bölerek de ekleyebilirisiniz ama ben orta boy domatesler aldığım için bölmedim. Bir kavanoza tane karabiber, üstüne domates ve sarımsaklar eklenerek yerleştirin.3.    Ayrı bir tencerede sirke ve tuzu ilave edip tuzun erimesi sağlandıktan sonra bu karışım kavanoza döküp kavanozun ağzı sıkıca kapatın ve yaklaşık on beş gün sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. Not: Dilerseniz içine sarımsak ilave edebilirsiniz.

Pancar Turşusu

Pancar turşusu rengiyle gözleri lezzetiyle mideleri hoşnut edecek bir turşu tarifidir. Bu turşunun en güzel tarafı ertesi güne hazır olması :) Ayrıca sade yenebilmesinin yanı sıra salata ve yemek tabaklarında güzel bir süs aracı olarak kullanılması. Kırmızı pancar turşusu sade yenilebildiği gibi servis tabaklarınızda gösterişli bir sunum yapmanızda yardımcı olur. Görünüşüyle gözlere, tadıyla midelere hitap eden Pancar Turşusu’nun en güzel yanı yapıldığı günün ertesi günü tüketilebilmesidir :). Malzemeler •    5-6 adet pancar•    1 çay bardağı sirke•    1 silme tatlı kaşığı tuz•    2 tepeleme tatlı kaşığı şeker•    2 diş ezilmiş sarımsak Yapılışı 1.    Pancarların kök kısımlarını ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayın.2.    Düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. (Yaklaşık 20 dk.)3.    Piştiğini, bıçak batırarak kolayca kontrol edip karar verebilirsiniz. 4.    Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizi yakmayacak şekilde aynı zamanda çok soğutmadan ılıtın.  5.    Daha sonra parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun.6.    Yaklaşık 1cm. kalınlığında dilimleyerek tekrar içinde kaynattığınız suya koyun. 7.    Bu su içerisine 1 çay bardağı sirke, tuz, şeker ve sarımsağı ilave edin.8.    Bu şekilde soğutup buzdolabına dinlemeye bırakın. 9.    1 gece beklettikten sonra ertesi gün servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. Hazırlama Süresi: 40 DK

Kırmızı Lahana Turşusu

Turşular arasında rengiyle ve tadıyla çok sevilen bir tarif geliyor şimdi.Basit ve lezzetli Kırmızı Lahana Turşusu. Malzemeler: •    2 diş sarımsak(isteğe bağlı)•    1 yemek kaşığı sıvıyağ•    1 yemek kaşığı tuz•    1 çay bardağı sirke•    1 adet orta boy kırmızılâhana Yapılışı: 1.    Kırmızılâhanayı ince ince doğrayın.2.    Derin bir kabın içine ilave edip şeker ve tuzu dökün ve iyice ovun.3.    Daha sonra yıkayıp kavanoza aktarıp üzerine sirke, tuz ve suyu ekleyin.4.    Sarımsakların kabuklarını soyup içine atın sıvıyağı da ilave edip ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Afiyet Olsun. Not: Yaklaşık 1 hafta sonra lahana kırmızı suyunu bıraktığında hazır olmuş demektir.

Lahana Turşusu

Kış yaklaşır yaklaşmaz pazardan aldığım sebzelerle küp küp turşu hazırlar koyarım bir kenara. Bütün kış çeşit çeşit turşularla lezzetlendiririm sofralarımı. İşte bu tarifimde onlardan biri…:) Kış için çeşit çeşit turşular hazırlar ve bütün kış boyunca o turşularla lezzetlendiririm sofralarımı işte bu tarifte onlardan birisi..:) Malzemeler •    4 adet havuç•    20 diş sarımsak•    Büyük boy lahana•    6adet turşuluk domates•    Tuz•    Sirke •    Su Yapılışı 1.   Lahanaların dış yapraklarını temizledikten sonra yaprak yaprak ayırıp yıkayın.2.   Büyük bir tencerede kaynamakta olan suya lahanaları ekleyip haşlayın.3.   Haşlanan lahanaları soğuk suya atıp şoklama işlemi yapın.4.   Havuçları doğrayın.5.   Sarımsakları soyun.6.   Turşu kalıbına sırasıyla lahana, havuç, domates ve sarımsakları koyun.7.   Lahanaları bastıracak bir turşu kabına koyun.8.   Yarı sirke, yarı tuzlu su ile salamura karışımı hazırlayın.9.   Turşu kabını ağzına kadar hazırladığınız bu su ile doldurun.10. Turşuyu bir süre tam kıvamını alana kadar kapağı kapalı olarak bekletin.11. Turşu hazır hale geldiğinde istediğiniz zaman kabından çıkarıp servis edin. Afiyet olsun. Notlar: •    Turşunun üzerinin paflanmasını istemiyorsanız salamura hazırladığını suyunu da daha önceden kaynatıp soğuttuktan sonra ilave ediniz. Kalori: 80Kalori Tipi: 1 porsiyonHazırlama Süresi: 50 DK

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu

Turşulara yeni bir çeşit daha.Basit ve lezzetli Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu..   2 Kilo kırmızı biber   1 Kilo köy biberi   2 Yemek kaşığı tuz   1 Su bardağı zeytinyağı   1 Su bardağı sirke   15 Diş sarımsak  Biberlerimiz temizlenip dörde bölünür.Bir tencerede su kaynatılır.Biberler kaynayan suya eklenir,3 dakika kaynatılır ve süzülür.Soğuduktan sonra sarımsaklar ikiye bölünür ve biberlerle sarımsaklar kavanoza konulur.Tuz ve sirke eritilir.Önce zeytinyağı daha sonra sirke kavanoza konulur.En son olarakta üzerine su ilave edilir.15 gün sonra Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşumuz hazır olur.Afiyet olsun..

Karışık Haşlama Turşusu

Karışık haşlama turşu tarifi nasıl yapılır? Karışık haşlama turşu tarifi için kullanılan malzemeler ile karışık haşlama turşunun yapılışını İsmi hanımın gönderdiği tarif de bulabilirsiniz. Yemeklerin yanında turşu yemekten keyif alıyorsanız karışık haşlama turşusu tam size göre olabilir. Kısa zamanda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz haşlama turşu tarifi ile mevsimlik sebzelerden turşu yapabilirsiniz. 7 tane yeşil biber 2 tane limon 3 su bardağı sirke 3 baş sarımsak 1 çay bardağı salamura tuz 2 kilo beyaz lahana 1 kilo karnabahar 1 kilo havuç Karışık haşlama turşusu tarifini yapmak için ilk önce biber, karnabahar, lahana ve havuç güzelce temizlenir ve turşu yapılacak boyutlarda kesilir. Büyük tencerenin içerisinde kaynayan suya bırakılan turşuluk sebzeler 3 dakika bekletilip çıkartılır. Haşlanan sebzeler soğumaya bırakılır. Limon suyu, sirke ve salamura tuzu karıştırılır. Soğuyan haşlanmış sebzeler kavanoza yerleştirilir. Aralarına sarımsak konulur. Karıştırılan sirkeli karışıma yarım litre su konularak kavanozun içine yerleştirilen haşlanmış sebzelerin üzerine ilave edilir. Kavanozda boş yer kalırsa su ile doldurabilirsiniz. Hazırladığınız karışık haşlama turşusu 15 gün sonra yenilebilir. Afiyet olsun.

Karnabaharlı Turşu

Karnabaharlı turşu tarifi nasıl yapılır? Karnabaharlı turşu tarifi için kullanılan malzemeler ile karnabahar turşusunun yapılışını İsmi hanımın gönderdiği resimli tarif de bulabilirsiniz. Fosfor ve vitamin bakımından çok zengin olan karnabahar sebzesinden lezzetli bir turşu tarifte anlatıldığı gibi çok kolaydır. 0,5 kg karnabahar 1 adet limon 1 çay bardağı sirke 7- 8 tane sarımsak 1 yemek kaşığı salamura tuz 1 çay bardağı sirke Karnabahar turşusunu yapmak için ilk önce yıkanmış karnabaharı 1,5 litrelik kavonoza aralarına sarımsak gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine 1 çay bardağı sirke, 1 limonun suyu, 1 kaşık salamura tuzu ekledikten sonra boş kalan kısımda su dldurulup ile kavanozun kapağı kapatılır. 2 hafta sonra karnabahar turşusu yemeğe hazırdır. ( Tüketmek için açtığınızda karnabahar turşusunun tadı tuzlu gelirse suyunu alıp sade su ekleyebilirsiniz.  Turşunun tuzu az gelirse biraz salamura tuz ilave edebilirsiniz. ) Afiyet olsun.

Karnabahar Turşusu

Karnabahar Turşusu Tarifi nasıl yapılır? Karnabahar Turşusu tarifi için kullanılan malzemeler ile Karnabahar Turşusu yapılışını İsmi hanımın gönderdiği tarifte bulabilirsiniz. Kış mevsiminde bayılarak yapılan turşuların arasında oldukça popüler bir hale gelen Karnabahar Turşusunu siz de yaparak ailece afiyetle tüketebilirsiniz.1 kg karnabahar 1 çay bardağı sirkeyarım limon1 baş sarımsak2 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı limon tuzu1 adet kırmızı biber1 adet havuç3 adet yeşil biber2 litre suSon zamanlarda oldukça popüler olan karnabahar turşusunu bir de bizden denemeye ne dersiniz? Faydaları saymakla bitmeyen, turpgillerden olan karnabahar tam bir karaciğer dostudur.   İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral içeren karnabaharın yemeğinin yanında aynı zamanda turşusunu pişirebilir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Dilerseniz hemen şifa deposu Karnabahar Turşusu yapımına başlayalım. Karnabahar Turşusu yapımı için ilk olarak tencereye su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Biraz tuz atarak karnabaharları ilave ediyoruz. 2 dakika kaynattıktan sonra, kaynamış karnabaharları soğuk suya alıyoruz. Kavanoza bir dilim limondan sonra sırayla karnabahar, limon tuzu, tuz ve kırmızı biber koyuyoruz. Onun hemen ardından yeşil biberleri ve havucu biraz doğrayarak en üste de kalan karnabaharları dolduruyoruz. Üzerine yeniden limon tuzu koyarak, sarımsakları, sirkenin yarısını, kalan kırmızı biberleri, yeşil biberleri ve havuçları ekliyoruz. En üste de yeniden limon tuzu ekleyip kalan sirkeyi döküyoruz. Limon dilimleri ekliyoruz.  Son olarak da aldığı kadar su döküyoruz. Ve kavanozun havasını alarak kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde kavanozu 10 gün bekletiyoruz. Karnabahar Turşusu tarifini bitirdik. Hepinize afiyet olsun hanımlar!

Kırmızı Biber Turşusu

İster sabah kahvaltılarında iştah açıcı sos olarak, ister akşam yemeklerinde meze yerine isterseniz cipslerinizin yanında, kısacası canınızın her istediğinde afiyetle yiyeceğiniz bu turşuyu bu tarifimle pratik bir şekilde hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.İster meze olarak ister sos olarak yani canınızın her istediğinde büyük bir iştahla yiyeceğiniz bu turşuyu pratik bir şekilde hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemeler•    1 kg kırmızı etli biber•    1 tatlı kaşığı şeker•    8 diş sarımsak•    2 tatlı kaşığı tuz•    1 çay bardağı sirke•    1,5 çay bardağı zeytinyağı•    ½ demet dereotuYapılışı1.   Biberleri ateşin üstünde kızartın ve bol suya atın.2.   Yanmış derilerini soyun ve çekirdeklerini çıkarın.3.   Cam kavanozlara biberleri doldurun.4.   Sarımsakları soyup doğrayın.5.   Ayrı bir kaba dereotlarını, şeker, tuz, doğranmış sarımsakları, sirke ve zeytinyağını koyup harmanlayın.6.   Karışımı kavanozlardaki biberlerin üzerine dökün ve kavanozların kapaklarını kapatıp 10 gün bekletin.7.   Bekleme süresinden sonra dilediğiniz zaman kavanozlardan çıkarıp servis edin. Afiyet olsun.

Kırmızı Pancar Turşusu

Turşular arasında bekleme süresi ve oluşumu en kısa sürede hazır hale gelen bir turşudur. Sağlık açısından da çok faydalıdır. Kan yapar balık ve köfte menülerinizde rahatlıkla sunabilirsiniz.Ayşe hanıma bizimle bu tarifi paylaşığı için teşekkür ediyoruz. Malzemeler: •    1 kg. kırmızı pancar•    1 su bardağı sirke•    1 su bardağı su•    1 baş sarımsak (isteğe bağlı)•    Yarım çorba kaşığı tuz Yapılışı: 1- Pancarları yıkayın. Çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın.2- Soyularak yuvarlak dilimleyin ve kavanoza yerleştirin.3- havanın içine tuz ve sarımsakları soyup dövün. Ardından sarımsağı geniş bir kaba alıp su ve sirke ile karıştırın.4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallayın, kapağını sıkıca kapatın.5- Ertesi gün hazır hale gelmiş olacaktır. Afiyet Olsun. Ayşe Bayburt.

Salatalık Turşusu

Farklı lezzetleriyle yemeklerimizin yanında sıkça tükettiğimiz turşular sofralarımızın vazgeçilmezlerinden bir tanesi.Ev yapımı olduğundan bir o kadar da sağlıklı..  1 Kg salatalık   4 Adet sivri biber   4 Diş sarımsak   2 Yemek kaşık tuz   1 Adet limon   1 Çay bardak sirke   Alabildiği kadar su   1 Tatlı kaşığı şeker  Salatalık ve biberler güzelce temizlendikten sonra salatalıkların iki ucu hafifçe kesilir.Biberlerimizin de sapları kesilir.Salatalık ve biberlere çatalı ortadan batırılır ve kavanoza aralara sarımsak serperek yerleştirilir.Başka bir kapta sirke,tuz,limon ve şeker eritilip kavanoza koyulur.Kalan yere de su ilave edilerek kapağı sıkıca kapatılır.Salatalık Turşumuz bir ay bekletilir.Afiyet olsun..

Taze Fasulye Turşusu

Yemeklerin yanında ve meze olarak tüketilen turşular masamızda vazgeçilmeyen tatlardandır. Bizim evde çok sevilir ve bol bol tüketilir. Tatlı bir bekleyişin ardından bu güzel lezzete ortak olmanızı tavsiye ederim. Malzemeler: •    1 kg. taze fasulye•    3 diş sarımsak (isteğe bağlı)•    Turşuluk tuz•    Sirke, Su Yapılışı: 1.    Taze fasulyelerin sapları kesilip kılçıkları ayıklayın.2.    Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatılıp fasulyeler hafifçe haşlayın, ardından kevgirle sıcak sudan alınıp soğuk suya aktarın.3.     Soğuyunca sudan alınarak temiz bir bezin üzerine yayıp kurutun. Bir litreye 50 gr tuz olacak şekilde tuzlu su hazırlayın ve tuzlu su yarısı kadar sirke ile karıştırılır.4.    Fasulyeler suyu süzülünce,  ikiye bölünmüş sarımsaklar konarak kavanoza yerleştirin Üzerlerine hazırlanan turşu suyu dökülerek kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.5.    Yaklaşık 1 hafta sonra tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun. Not: Bu güzel tarifi turşu kavurması tarifi ile farklı bir lezzete de dönüştürebilirisiniz.